اهمیت طول استخوان ران جنین در بارداری

طول استخوان ران جنین

در اوایل بارداری یکی از مهم ترین یافته ها در سونوگرافی، وجود کیسه زرده و نسبت تاج به کفل است تا به تعیین سلامت جنین و سن بارداری یا بررسی احتمال سقط جنین کمک کند. با این حال، پس از سه ماهه اول، رویان به جنین تبدیل شده و از نشانه های جدیدی برای بررسی سن بارداری و سلامتی او می توان بهره مند شد.

یکی از این نشانه ها که برای ارزیابی رشد و سلامت جنین استفاده می شود، طول استخوان ران یا استخوان فمور femur length جنین است، این استخوان بلند در ران انسان است. اندازه گیری آن از انتهای بلانت استخوان تا شفت استخوان ران به طور میلی متری اندازه گیری می شود.

طول کوتاه استخوان ران در سونوگرافی سه ماهه دوم یا سوم مشخص می شود و سبب نگرانی برخی از مادران با این شرایط می شود، اما بهتر است بدانید که 73 درصد از این بارداری ها منجر به تولد نوزادی کاملا سالم می شود که نسبت به سن بارداری خوب رشد کرده اند.

طول استخوان ران جنین

طول استخوان ران جنین

به طور معمول اندازه ی این استخوان به قد والدین بستگی دارد و با توجه به همین تفاوت های ژنتیکی است که اندازه ی این استخوان در جنین های مختلف فرق دارد، اما یک میزان حداقل و حداکثر تعریف شده که پایین از این حد به عنوان کوتاهی شناخته می شود.

اگر کوتاه بودن طول استخوان ران تایید شود؛ ممکن است جنین دچار شرایط زیر شده باشد:

کوتوله گی

هنگامی که طول استخوان ران کمتر از صدک پنجم باشد، ممکن است در مورد پیامدهای احتمالی حاملگی غیر معمول به مادر توصیه های لازم گفته شود. یکی از نگرانی ها این است که جنین هایی که طول استخوان ران کمتر از حد انتظار دارند، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به دیسپلازی اسکلتی skeletal dysplasia یا کوتولگی Dwarfism قرار می گیرند.

بیش از 200 نوع اختلال وجود دارد که می توان آنها را به عنوان دیسپلازی اسکلتی طبقه بندی کرد و همگی به دلیل عدم وجود غضروف و ناهنجاری های رشد استخوان، یک اسکلت نامتناسب دارند. این دیسپلازی ها به دلیل جهش ژنتیکی رخ می دهند و قابل تشخیص در بارداری هستند.

طول استخوان ران جنین

طول استخوان ران جنین

نارسایی جفت

مطالعات دیگر حاکی از نارسایی جفت برای تأمین تغذیه مناسب جنین با طول استخوان کوتاه ران است. به دلیل همین مساله، طول فمور کوتاه با سایر پیامدهای نامطلوب حاملگی مانند جنین کوچک نسبت به سن حاملگی، نوزادان متولد شده با وزن کم و زایمان زودرس مرتبط است.

آنیوپلوئیدی

طول استخوان ران که از حد انتظار کوتاهتر باشد، به عنوان یک نشانه برای برخی شرایط ژنتیکی مانند تریزومی 21 (سندرم داون) ، تریزومی 13 (سندرم پاتائو) و تریزومی 18 (سندرم ادوارد) نیز شناخته می شود.

در انتها چنانچه در سونوگرافی شما این مساله مطرح شد، نباید سریع نگران و مضطرب شوید، بهتر است با پزشک متخصص زنان و زایمان خود مشورت کنید تا او بهترین راهکار را برای شما ارائه دهد.

3.3 3 رای
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 کامنت
بازخورد داخلی
مشاهده همه نظرات