فیبرومیالژی و بارداری
فیبرومیالژی و بارداری
اگر شما مبتلا به بیماری فیبرومیالژی هستید و قصد بارداری دارید، بهتر است در مورد این بیماری و شرایط بارداری با وجود این بیماری ، اطلاعاتی کسب کنید.
اگر مبتلا به فیبرومیالژی هستید و دچار علائمی مانند خستگی و افسردگی شده اید، اینها می تواند نشانه هایی از بارداری هم باشد. پس ممکن است شما این علائم را جدی نگیرید و در درمان آنها کوتاهی کنید. افزون بر این، استرس اضافی ناشی از بچه دار شدن ممکن است باعث شعله ور شدن علائم فیبرومیالژی شود و حال شما را بسیار بدتر کند.
کنترل علائم بیماری فیبرومیالژی در دوران بارداری امکان پذیر است. اما باید تأثیرات بارداری بر علائم سندرم فیبرومیالژیا (FMS) را کاملا بدانید و عمیق مطالعه کنید تا علائم تشدید نشوند. اگر علائم بیماری شما تشدید پیدا کرد حتما با پزشک خود در میان بگذارید.
فیبرومیالژی و بارداری
فیبرومیالژی چگونه بر بارداری اثر می گذارد؟
با بارداری، میزان هورمون های بدن شما بسیار زیاد می شود. همراه با افزایش وزن، بدن شما از تعادل خارج می شود. بیشتر خانم ها حالت تهوع و خستگی را، به خصوص در سه ماه اول بارداری تجربه می کنند. پس جای تعجب نیست که علائم فیبرومیالژی اغلب به درستی تشخیص داده نمی شود و تصور می شود که این یک قسمت طبیعی از بارداری است. مطالعات کمی در مورد فیبرومیالژی در زنان باردار انجام شده؛ با این حال، یک مطالعه در دانشگاه تمپل نشان داد که زنان مبتلا به فیبرومیالژی درد بیشتری در دوران بارداری نسبت به زنانی که مبتلا به فیبرومیالژی نیستند؛ دارند. همچنین، به نظر می رسد علائم فیبرومیالژی در دوران بارداری تشدید می شود. زنان باردار مبتلا به فیبرومیالژی ممکن است درد، خستگی و استرس روانی قابل توجهی داشته باشند، به خصوص در سه ماه اول.
آیا استرس باعث تحریک علائم فیبرومیالژی در دوران بارداری می شود؟
باردار باشید یا خیر، استرس – چه فیزیکی و چه روحی و روانی – محرک علائم فیبرومیالژی می شود. با توجه به تمام آنچه در بارداری و زایمان دخیل است، بدیهی است که بارداری دوران پراسترسی است.
با بارداری، تغییراتی در میزان استروژن، پروژسترون و سایر هورمون ها ایجاد می شود. همچنین، از آنجا که دوران پس از بارداری می تواند برای مادران دشوار باشد، حتی آنهایی که فیبرومیالژی ندارند، آگاهی از تشدید علائم در دوران بارداری موضوع مهمی است.
فیبرومیالژی و بارداری
آیا مصرف داروهای فیبرومیالژی در دوران بارداری بی خطر هستند؟
در دوران بارداری، هیچ داروی فیبرومیالژی برای استفاده در دوران بارداری کاملاً بی خطر نیست. در حقیقت، پزشکان توصیه می کنند زنان مبتلا به فیبرومیالژیا قبل از بارداری مصرف داروهای مسکن و ضد افسردگی را قطع کنند. توجه داشته باشید که قبل از قطع هر گونه دارویی باید با پزشک خود مشورت کنید.
چه روش های درمانی برای فیبرومیالژی در دوران بارداری توصیه می شود؟
برای جلوگیری از تداخل فیبرومیالژی در بارداری، باید بدانید برای کاهش علائم چه مراحلی را می توانید طی کنید. سپس از پزشکان، اعضای خانواده و دوستان خود حمایت بخواهید. درمان های زنان باردار مبتلا به فیبرومیالژی ممکن است شامل ماساژ، ورزش، یوگا، مراقبه و استراحت باشد. اگر از خستگی رنج می برید و به طور کلی درد دارید، باید حداقل دو یا سه بار در روز 20 تا 30 دقیقه استراحت کنید. برای تسکین درد در نقاط حساس، دو بار در روز گرما درمانی را امتحان کنید. دوش آب گرم یا حمام روش خوبی برای اعمال گرمای مرطوب است. فقط اطمینان حاصل کنید که دمای آب 100 درجه فارنهایت یا پایینتر باشد و زمان را به 15 تا 20 دقیقه محدود کنید. آبی که به اندازه کافی گرم باشد و دمای بدن شما را به 101 درجه فارنهایت یا بالاتر برساند، ممکن است نقایص مادرزادی ایجاد کند.
همچنین، از ورزش های کششی ملایم و تمریناتی که پزشک برای تسکین توصیه کرده است استفاده کنید.
چرا ورزش برای فیبرومیالژی و بارداری مهم است؟
ورزش به تناسب اندام شما کمک می کند. ماهیچه ها را تقویت می کند، مفاصل را انعطاف پذیر نگه می دارد و با افزایش سروتونین در بدن باعث بهبود خلق و خو می شود. سروتونین یکی از انتقال دهنده های عصبی است که دانشمندان دریافتند مربوط به فیبرومیالژی است. انتقال دهنده های عصبی مواد شیمیایی هستند که پیام های خاصی را از یک سلول به سلول دیگر می فرستند. در حالی که تنها درصد کمی از سروتونین در مغز قرار دارد، اعتقاد بر این است که این انتقال دهنده عصبی نقشی حیاتی در بهبود خلق و خو دارد.
استرس زیاد می تواند منجر به کاهش سروتونین شود. این به نوبه خود می تواند منجر به پرخاشگری و احساس افسردگی شود. ورزش ناکافی می تواند سطح پایین سروتونین را تشدید کند. از طرف دیگر ، افزایش سطح سروتونین در مغز با یک اثر آرام بخش، کاهش دهنده اضطراب همراه است. در بعضی موارد با خواب آلودگی نیز همراه هستند. داشتن عملکرد پایدار در مدارهای مغزی که از سروتونین برای ارسال پیام استفاده می کنند با خلق و خوی مثبت مرتبط است.
فیبرومیالژی و بارداری
آیا روحیات زنان تحت تأثیر عملکرد سروتونین قرار دارد؟
به نظر می رسد که زنان ممکن است حساسیت بیشتری نسبت به تغییرات سروتونین داشته باشند. نوسانات خلقی در طی چرخه قاعدگی یا یائسگی یا به دنبال تولد نوزاد در اثر عملکرد هورمون ها بر روی انتقال دهنده های عصبی ایجاد می شود. عوامل مختلفی می توانند تأثیر مثبتی بر عملکرد سروتونین داشته باشند. این موارد شامل نور خورشید، برخی غذاهای کربوهیدرات دار، برخی هورمون ها و ورزش است. ورزش به عنوان آرام بخش طبیعی عمل می کند و به تقویت فعالیت سروتونین در مغز کمک می کند. مطالعات نشان می دهد که ورزش باعث ترشح اپین فرین و نورفین فرین نیز می شود، که به عنوان تقویت کننده هوشیاری شناخته می شوند.
چه تمریناتی را می توانیم با فیبرومیالژی در دوران بارداری انجام دهیم؟
همراه با فعالیت های کششی و فعالیتهای عادی روزمره در دوران بارداری، ورزش در استخر گرم را در نظر بگیرید. گرما ممکن است به کاهش درد فیبرومیالژی کمک کند در حالی که کشش و سایر ورزش های کم فشار می تواند عضلات و مفاصل را انعطاف پذیر و قوی نگه دارد.
در دمای آب باید احساس راحتی کنید و زیاد گرم نباشد. در استخر، دمای آب از 83 تا 88 درجه فارنهایت معمولاً برای ورزش راحت است. اما اگر باردار هستید، قبل از ورزش در استخر آب گرم از پزشک خود مشورت بگیرید. در دوران بارداری از حمام جکوزی یا آب گرم در حمام خود استفاده نکنید. انجام این کار می تواند به رشد جنین آسیب برساند. ورزش های دیگری که می توانند مفید باشند شامل دوچرخه ثابت، تای چی و یوگا هستند. اما به یاد داشته باشید که برخی از موقعیت های یوگا در دوران بارداری باید برای شما تغییر کنند.
چه داروهایی می توانم برای فیبرومیالژی در دوران بارداری مصرف کنم؟
برای زنانی که به دلیل فیبرومیالژی در دوران بارداری دچار درد می شوند ، اغلب استامینوفن (تایلنول و برخی داروهای) توصیه می شود. هنوز هم بهتر است بدون تایید پزشک فیبرومیالژی و متخصص زنان و زایمان از مصرف همه داروها خودداری کنید.
قبل از بارداری تمام آنچه را که می توانید در مورد فیبرومیالژی و بارداری بدانید.