اومیکرون در بارداری
اومیکرون (Omicron) نوع جدیدی از ویروس کرونا است. این سویه به سرعت در سراسر جهان در حال گسترش است و به یک موضوع نگران کننده برای کودکان، سالمندان و زنان باردار تبدیل شده است. در این مطلب، با اومیکرون و خطراتی که زنان باردار به دلیل ابتلا به ویروس با آن روبرو هستند، آشنا می شوید.
اومیکرون چیست؟
کووید 19 به یک نگرانی جهانی تبدیل شده، زیرا نه تنها سبک زندگی ها را تغییر داده، بلکه سلامت افراد را نیز در معرض خطر قرار داده است. با ظهور اومیکرون، مردم بیشتر نگران سلامت خود هستند. این عفونت جدید همه را به این فکر انداخته که چگونه خود را ایمن نگه دارند.
آخرین نوع نگرانی کووید 19 اومیکرون است، پژوهش های جدید نشان میدهد که ابتلا به سویه اومیکرون در سه ماهه سوم بارداری خطر زایمان زودرس را افزایش میدهد. پزشکان هنوز مطمئن نیستند که نوع اومیکرون در مقایسه با سایر انواع کووید 19 باعث ایجاد بیماری خطرناک و شدید در زنان باردار می شود یا خیر. اما از آن جا که افراد باردار سیستم ایمنی ضعیفی دارند، ابتلا به ویروس کرونا میتواند خطرناک باشد و گاهی حتی منجر به مرگ مادر و جنین شود. انتقال و پخش سویه اومیکرون به نسبت کرونا راحت تر و سریع تر است.
به طور کلی، افراد باردار در مقایسه با افرادی که باردار نیستند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری شدید ناشی از ویروس هستند. صرف نظر از نوع ویروس، مادران باردار در مقایسه با افراد دیگر در صورت بروز علائم، دارای ریسک بالاتری برای انتقال به بیمارستان هستند و حتما باید در بخش مراقبت های ویژه بستری شوند.
اومیکرون در بارداری
شایع ترین عوارض اومیکرون در بارداری
به طور کلی، افراد باردار در مقایسه با افرادی که باردار نیستند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری شدید ناشی از ویروس هستند. خطرات شایع ناشی از نوع اومیکرون ویروس کرونا در دوران بارداری عبارت است از:
– جدا شدن جفت
– عوارض تنفسی
– لخته شدن خون
– زایمان سزارین
– مرده زایی
علائم اومیکرون در بارداری
به طور کلی علائم اومیکرون مانند علائم سایر انواع کووید 19 است. از جمله تب، سرفه، تنگی نفس، و علائم شبیه بیماری آنفولانزا مانند خستگی، سردرد و دردهای عضلانی.
براساس مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها، علائم اومیکرون کمتر از کووید 19 است و بیشتر شامل علائم تنفسی فوقانی (مانند گلودرد) می شود، این سویه لزوما باعث از دست دادن حس چشایی یا بویایی نمی شود.
واکسیناسیون در زنان باردار
سازمان های پزشکی مانند مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها، به افرادی که قصد بارداری دارند، مادران باردار یا شیرده پیشنهاد می کند واکسن بزنند. واکسن بهترین محافظت را از مادر، جنین و خانواده او در مقابل ویروس اومیکرون می کند.
بیشتر افرادی که واکسینه شده اند، به کووید مبتلا نمی شوند و در صورت ابتلا صرف نظر از نوع سویه، احتمال بستری شدن و نیاز به لوله های تنفسی و درصد مرگ و میر آن ها تقریبا صفر است. واکسن کووید 19 در دوران بارداری بی خطر است و با زایمان زودرس یا تولد نوزادانی با وزن کم در ارتباط نیست. طبق توصیه متخصصان، زنان باردار یا شیرده می توانند به راحتی واکسن را دریافت کنند. البته قبل از این کار باید با پزشک خود مشورت کنند.
شایعات مبنی بر این که واکسن باعث سقط جنین و ناباروری می شود، نادرست است. تزریق واکسن پیش از بارداری، حین بارداری یا در دوران شیردهی به شدت توصیه می شود.
طبق پژوهش های پزشکی تایید شده، واکسنهای کووید 19 برای زنان باردار بیخطر هستند. آنتی بادی های واکسن از مادر و جنین محافظت می کند.
اومیکرون در بارداری
پیشگیری از اومیکرون در بارداری
انجام اقدامات پیشگیرانه توسط زنان باردار برای در امان ماندن از ویروس به شدت توصیه می شود. استفاده از ماسک، ضدعفونی کردن دستها، ماندن در خانه و رعایت فاصله اجتماعی برای ایمن نگه داشتن مادر و جنین از ویروس بسیار مهم است.
نوع اومیکرون کووید 19 در حال حاضر در مرکز توجه جهان قرار دارد. مشاهده شده که زنان باردار آلوده به ویروس در مقایسه با زنان غیر آلوده بیشتر در معرض مشکلات بارداری و زایمان هستند. مرده زایی، ختم بارداری، دیابت بارداری و لخته شدن خون از عوارض این بیماری هستند. بنابراین، در دوران بارداری باید اقدامات حفاظتی کامل رعایت شود.
مادران در دوران بارداری به دلیل سیستم ایمنی ضعیفی که دارند در معرض خطر بالایی از بیماری ها قرار دارند. بنابراین مراقبت بیشتر در این دوران ضروری است.
خلاصه مطلب
با احتیاط و پیروی از عادات سبک زندگی ساده در دوران بارداری، میتوان به پیشگیری از یک بیماری بالقوه مضر کمک کرد و ترس از بارداری را کاهش داد.
برای ایمن ماندن در زمان همه گیری باید اقدامات احتیاطی را انجام داد. زنان باردار نیاز به اقدامات احتیاطی بیشتری دارند، زیرا آن ها در معرض خطر بیشتری هستند.