فیبرونکتین جنینی

فیبرونکتین جنینی یا تست زایمان زودرس

آیا تست فیبرونکتین جنینی (Fetal fibronectin) می تواند واقعا مشخص کند که زایمان زودرس دارم یا نه؟

تست فیبرونکتین جنینی (fFN) نمی تواند به صورت قطعی مشخص کند که در وضعیت زایمان زودرس قرار دارید، ولی می تواند مشخص کند که در این وضعیت قرار ندارید. در مراحل اولیه ی زایمان زودرس تشخیص اینکه آیا زن باردار واقعا در وضعیت زایمان قرار دارد، با توجه به علائم بارداری و معاینه ی لگنی امری دشوار است به همین دلیل اطلاعاتی که این تست فراهم می سازد می تواند مفید باشد.

نتیجه ی منفی در تست (fFN) یعنی احتمال اینکه طی یک یا دو هفته ی آینده زایمان داشته باشید بسیار پایین است؛ دانستن چنین چیزی ذهن شما را آرام می کند و به پزشک تان امکان می دهد تا درمان ها و اقدامات غیرضروری را به تعویق بیاندازد.

فیبرونکتین جنینی

از سویی، نتیجه ی مثبت در این تست، ارزش زیادی ندارد. نتیجه ی مثبت یعنی احتمال زایمان زودرس برای تان بالا است اما اصلا هم تضمینی وجود ندارد که حتما به زودی زایمان کنید. (حدود 30 درصد از موارد زایمان زودرس به خودی خود برطرف می شوند، و حدودا نیمی از زنانی که بخاطر احتمال زایمان زودرس در بیمارستان بستری می شوند، در تاریخ مقرر بارداری خود را تکمیل می کنند و بچه ای کامل به دنیا می آورند.) بافیبرونکتین جنینی این حال، نتیجه ی مثبت این تست همراه با در نظرگرفتن عواملی دیگر نظیر ارتفاع و میزان بازشدگی دهانه ی رحم می تواند به پزشک در اتخاذ تصمیمات و مراقبت های مناسب کمک کند.

 

اگر علائم بارداری زودرس داشته باشید، پزشک از شما می خواهد سونوگرافی انجام دهید تا مشخص شود که آیا گردن رحم تان کوتاه تر شده است یا نه. در حین زایمان حقیقی، گردن رحم کوتاه می شود، از تو خالی می گردد و از هم باز می شود تا بچه بتواند از درونش بیرون بیاید. اگر سونوگرافی نشانگر آن باشد که گردن رحم کوتاه شده است، پزشک برای تان تست (fFN) تجویز می کند تا به این واسطه بتواند احتمال زایمان زودرس را بهتر تخمین بزند.

زایمان زودرس – بخش اول

زایمان زودرس – بخش دوم

نتیجه ی منفی در تست (fFN) به پیشگیری از چه اقدامات پزشکی-درمانی کمک می کند؟

نتیجه ی منفی در تست (fFN) می تواند به پزشک امکان دهد تا بستری شدن تان در بیمارستان و موارد زیر را به تعویق بیاندازد:

• مصرف دارو جهت به تعویق انداختن چند روزه ی زایمان زودرس

• مصرف استروئیدهایی (Corticosteroids) که برای تسریع رشد ریه های بچه به کار می روند.

• مصرف سولفات منیزیم؛ از این دارو برای کاهش خطر بروز فلج مغزیِ بچه در زایمان های زودتر از هفته ی 32 بارداری استفاده می شود.

• مصرف آنتی بیوتیک برای استروپتوکوک های گروه ب (group B strep)؛ در صورتیکه نتیجه ی آزمایش تان مثبت بوده باشد.

تمام این داروها، در صورت لزوم، می توانند برای سلامت و بقای کودک کاملا حیاتی و مهم باشند اما ممکن است عوارض جانبی هم در پی داشته باشند و همیشه بهتر است که از اقدامات درمانی غیرضروری اجتناب شود. در مورد استروئیدها، این نکته لازم به ذکر است که تنها یک بار می توانید آن ها را مصرف کنید. پس برای اینکه کارایی داشته باشند باید قبل از مصرف آن ها مطمئن باشید که طی هفته ی آینده زایمان می کنید.

فیبرونکتین جنینی

0 0 رای
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
1 دیدگاه
قدیمی ترین
جدیدترین
بازخورد داخلی
مشاهده همه نظرات