بارداری پرخطر
در اغلب مواقع بچه دار شدن یک روند طبیعی دارد. بعد از اتمام دوران بارداری یا نزدیک تاریخ زایمان که از قبل تعیین شده است، زن باردار زایمان می کند و بچه ای سلامت به دنیا می آورد. یک یا دو روز بعد از زایمان هم از بیمارستان مرخص می شود و به زندگی طبیعی خود باز می گردد تا زندگی اش را همراه با خانواده ای که حالا بزرگتر شده است ادامه دهد. اما همه ی بارداری ها به این سادگی پیش نمی روند.
برخی زنان تجربه ی نوعی از بارداری را دارند که پزشکان به آن “بارداری پرخطر” می گویند.
زمانی یک بارداری، بارداری پرخطر محسوب می شود که احتمال برود اختلالات و پیچیدگی های بالقوه ای بتوانند بر مادر، بچه یا هردوی آن ها تاثیر بگذارد. این نوع از بارداری نیاز به نظارت و مدیریت یک متخصص دارد تا در نهایت بهترین نتیجه برای مادر و فرزندش بدست بیاید.
بارداری پرخطر
عوامل خطرساز در ایجاد بارداری پرخطر
عللی که برمبنای آن یک بارداری به بارداری پرخطر تبدیل می گردد، عبارتند از:
سن مادر
یکی شایع ترین علل ایجاد بارداری پرخطر، سن زنی است که می خواهد باردار شود. زنانی که زیر 17 سالگی و بالای 35 سالگی باردار می شوند و می خواهند بچه ی خود را به دنیا بیاورند، نسبت به آن هایی که در اواخر نوجوانی و اوایل دهه ی سی سالگی باردار می شوند در معرض خطرات بیشتری قرار دارند. به همین شکل، در زنان باردار بالای 40 سال، احتمال سقط جنین و بروز نارسایی های ژنتیکی در بچه بسیار بیشتر می شود.
بیماری ها و مشکلات پزشکی پیش از بارداری
مشکلاتی نظیر فشار خون بالا، مشکلات قلبی، کلیوی و ریوی، دیابت، بیماری خود ایمنی (autoimmune)، بیماری های مقاربتی (STDs) و عفونت های مزمن نظیر ویروس نقص ایمنی انسانی یا اچآیوی (HIV) می توانند برای مادر و فرزندی که در شکم دارد، خطرساز باشند.
داشتن سابقه ی سقط جنین، داشتن مشکلات مرتبط با بارداری در بارداری های سابق، سابقه ی خانوادگیِ ابتلا به اختلالات ژنتیکی نیز از عوامل بروز بارداری پرخطر هستند.
سونوگرافی خوب در تهران
بهترین سونوگرافی در تهران
سونوگرافی nt در تهران
اگر مشکل یا ناراحتی خاصی دارید، بهتر است که قبل از اقدام به بارداری یا پزشک خود مشورت کنید. پزشک ممکن است که برایتان آزمایش تجویز نماید، داروهایتان را تنظیم و تعدیل کند یا توصیه هایی انجام دهد که به بهبود وضع بارداری و سلامت شما و فرزندتان کمک کند.
بیماری ها و مشکلات پزشکی که در طی دوران بارداری بروز می کنند
حتی اگر قبل از بارداری در سلامت کامل بوده باشید باز هم این احتمال وجود دارد که در دوران بارداری به مشکلاتی دچار شوید که بر سلامت خودتان و فرزندتان تاثیرگذار باشند. دو مورد از شایع ترین مشکلات دوران بارداری عبارتند از:
• پره اکلامپسی یا مسمومیت بارداری (Preeclampsia)
سندرومی است که فشار خون بالا، پروتئین ادرار و تورم و آماس را شامل می شود. در صورتیکه به این مشکل رسیدگی نشود، می تواند برای مادر و جنین خطرناک یا حتی کشنده باشد. با این حال، با مدیریت مناسب، زنانی که به این مشکل دچار می شوند، می توانند فرزندانی سالم به دنیا بیاورند.
• دیابت بارداری (Gestational diabetes)
نوعی از دیابت است که در دوران بارداری بروز می کند. زنان مبتلا به دیابت بارداری در صورتیکه به برنامه ی درمانیِ پزشک خود عمل کنند، بارداری سالمی را پشت سر می گذارند و بچه ای سالم به دنیا می آورند. این نوع دیابت اغلب پس از بارداری برطرف می گردد اما زنان مبتلا به این دیابت در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع دوم قرار دارند.