درمان و تشخیص پریود طولانی
درمان پریود طولانی
توجه داشته باشید، اگر دچار پریود طولانی و شدید هستید اصلا این موضوع را بی اهمیت ندانید و حتما به پزشک مراجعه کنید و در مورد اینکه چرا شما دچار این مشکل شده اید صحبت کنید . سهل انگاری شما در تشخیص به موقع و درمان به موقع می تواند باعث وخیم تر شدن اوضاع شود .
شاید شما نیاز به درمان اورژانسی داشته باشید . اگر همراه با پریودهای سنگین و شدید و از دست دادن خون و لخته های خونی زیاد ، تب کنید حتما نیاز به درمان و تشخیص فوری دارید . یکی از راه های تشخیص خونریزی زیاد این است که اگر در یک ساعت مجبور شدید دو یا سه بار پد یا نواربهداشتی خود را تعویض کنید و این مسئله چند ساعت اتفاق بیفتد به این معنا است که شما در حال از دست دادن خون زیادی هستید و باید به پزشک مراجعه کنید .
چگونه پزشک علت اصلی را تشخیص بدهد ؟
دلایل زیادی وجود دارد تا بدانیم چرا یک فرد دچار پریود های طولانی و سنگین شده است . وقتی شما به پزشک مراجعه می کنید او با طرح سوالاتی از شما متوجه علت ایجاد این مشکل خواهد شد . این سوالات شامل موارد زیر است :
• چه زمانی پریود شما شروع شده است .
• در آخرین روز پریودتان چند عدد تامپون و یا پد استفاده کرده اید .
• پزشک درباره رابطه جنسی تان از شما سوال خواهد کرد .
درمان پریود طولانی
• پزشک در باره علائم دیگری که شما را درگیر کرده است ، سوالاتی خواهد پرسید .
• پزشک درباره سابقه خانوادگی و داروهای مصرفی شما سوالاتی می پرسد .
همچنین پزشک شما ممکن است معاینه فیزیکی انجام دهد که شامل معاینه لگن و اندازه گیری علائم حیاتی شما باشد .
همچنین ممکن است پزشک برای اطمینان و تشخیص بهتر آزمایشاتی را به شما پیشنهاد دهد .
• آزمایش خون برای بررسی میزان آهن موجود در خون و همچنین میزان سطح هورمون ها
• بیوپسی
• سونوگرافی شکمی یا خارج رحمی
• هیستروسکوپی
• کورتاژ
چگونه پریود شدید و طولانی را درمان کنیم ؟
روش های مختلفی برای درمان پریود های سنگین وجود دارد . پزشک شما ممکن است ابتدا به دنبال دلایل اصلی برای حل این مشکل باشد و یا حتی ممکن است یک روش درمان برای کاهش خونریزی ، منظم شدن پریود و یا روشی برای ایجاد آرامش به شما پیشنهاد دهد .
روش های هورمونی جلوگیری از بارداری نیز به منظم شدن دوره های شما و حتی کوتاه شدن آن هم کمک خواهد کرد مانند :
• دارو یا قرص
• دستگاه داخل رحمی
• شات
• حلقه واژن
پزشک همچنین ممکن است به شما توصیه کند که داروهایی مصرف کنید که درد و ناراحتی شما را کاهش دهد . این داروها ممکن است شامل ضدالتهاب ها و داروهای غیراستروئیدی باشند مانند Advil یا Motrin.
در بعضی موارد پزشک ممکن است برای کاهش شدت و زمان پریود ، یک روش جراحی را پیشنهاد دهد .
کورتاژ هم با نازک کردن لایه رحمی شما باعث کاهش خونریزی خواهد شد .
اگر دیگر قصد بچه دار شدن ندارید ، ممکن است تحت عمل فرسایش آندومتر ، برداشتن یا ترشح هیسترکتومی قرار بگیرید . این روشها می توانند پریودهای طولانی مدت را تسکین دهند . اما ممکن است احتمال بارداری را نیز از بین ببرد.
درمان پریود طولانی
عوارض داشتن پریودهای طولانی مدت چیست ؟
تاخیر در تشخیص می تواند شما را مجبور به استفاده از روش های تهاجمی یا درمان های سنگین تر و سخت تر کند . علاوه بر این اگر پریودهای طولانی مدت در شما باعث از دست رفتن خون شدیدتر در شما شود ، احتمال دارد شما در معرض خطر کم خونی قرار بگیرید . این مشکل برای شما مشکلات دیگری مثل احساس خستگی و ضعف بدنی ایجاد کند . پزشک شما با توجه به نتیجه آزمایش خونتان اگر شما دچار کم خونی شده باشید و میزان آهن خونتان پایین باشد ، رژیم غذایی غنی از آهن و یک مکمل آهن تجویز کند تا بدنتان تقویت شود .
پریودهای سنگین و طولانی مدت همچنین ممکن است دردناک باشد و کیفیت زندگی شما را تحت تاثیر قرار داده و زندگی شما را مختل کند . ممکن است نتوانید فعالیت های مدرسه یا محل کارتان را انجام دهید و به دلیل طولانی بودن دوره های خود شاید مجبور شوید فعالیت های خود را متوقف کرده و از آنها لذت نبرید .
نظریه ها
دلایل زیادی وجود دارد که شما ممکن است پریودهای طولانی تر از حد معمول داشته باشید . این دوره ها در روند زندگی عادی شما اختلال ایجاد می کند و همچنین ممکن است نشانه یک بیماری زمینه ای باشد که به درمان نیاز داشته باشد .
برای تشخیص علت طولانی بودن پریودتان به پزشک مراجعه کنید تا پزشک بتواند به موقع درمان را شروع کند . در درمان اصلا تاخیر نکنید تا منجر به بیماری های دیگر نشود .