ایزوکسوپرین در بارداری

قرص ایزوکسوپرین (Isoxsuprine) یا ایزوپرین (Isuprine) در گروهی از داروها به نام گشاد کننده های رگ های خونی (وازودیلاتورها،vasodilator) قرار دارد. ایزوکسوپرین رگ‌ها و شریان‌ها را گشاد می‌کند، قطر رگ‌های خونی را افزایش می‌دهد و گردش خون را تسریع می بخشد. این قرص مشکلات ناشی از گردش خون ضعیف را برطرف می کند.

ایزوکسوپرین (Vasodilan) یک بتا آدرنرژیک است که به طور مستقیم بر عضله صاف عروق اثر می گذارد و منجر به اتساع عروق محیطی می شود. ایزوکسوپرین ماهیچه های صاف رحم را شل می کند و برای درمان زایمان زودرس (زایمان در سن بارداری 24 تا 37 هفته) و دیسمنوره استفاده می شود.

نحوه مصرف ایزوکسوپرین

مهم ترین مورد مصرف ایزوکسوپرین جلوگیری از انقباضات رحمی و زایمان زودرس است. تجویز و میزان مصرف این دارو باید با نظر پزشک صورت گیرد. تعداد وعده های مصرف ایزوکسوپرین معمولا روزانه 3 تا 4 مرتبه است (حدود ۱۰ تا ۲۰ میلی گرم). دارو را درست طبق دستور پزشک مصرف کنید. این قرص خوراکی است و معمولا همراه با غذا یا بدون آن مصرف می شود، هر نوبت دارو را با یک لیوان پر از آب مصرف کنید.

دستورالعمل های پزشک خود را دنبال کنید. مهم است که دارو را به طور منظم مصرف کنید تا از فواید آن بهره مند شوید. ممکن است پزشک از شما بخواهد که در طول درمان با ایزوکسوپرین، آزمایش‌ خون یا سایر ارزیابی‌های پزشکی انجام دهید تا پیشرفت و عوارض جانبی را کنترل کند. دارو را در دمای اتاق به دور از رطوبت و گرما نگهداری کنید.

ایزوکسوپرین در بارداری

در صورت فراموش کردن یک نوبت از دارو چه اتفاقی می افتد؟

دوز فراموش شده را به محض یادآوری مصرف کنید. با این حال، اگر حدودا زمان مصرف نوبت بعدی فرا رسیده است، دوز فراموش شده را نادیده گرفته و فقط دوز بعدی را مصرف کنید. از دو برابر کردن دوز دارو خودداری کنید.

عوارض جانبی ایزوکسوپرین

اگرچه واکنش های آلرژیک ایزوکسوپرین نادر هستند، ولی در صورت تجربه علائمی از جمله موارد زیر مصرف دارو را متوقف کنید و به دنبال مراقبت های فوری پزشکی باشید:

– کهیر

– خارش

– تورم (به ویژه روی صورت، زبان و گلو)

– تنفس دشوار

– سرگیجه شدید

در صورت بروز عوارض جانبی خفیف از جمله موارد زیر مصرف ایزوکسوپرین را ادامه دهید ولی حتما با پزشک صحبت کنید:

حالت تهوع یا استفراغ

سرگیجه یا ضعف خفیف

ایزوکسوپرین ممکن است با عوارض جانبی دیگری نیز همراه باشد. در مورد هر گونه عارضه جانبی که غیرعادی یا آزاردهنده به نظر می رسد با پزشک خود صحبت کنید.

چه داروهایی با ایزوکسوپرین تداخلات دارویی دارند؟

تداخلات دارویی می توانند عملکرد دارو را تغییر دهند یا باعث افزایش عوارض جانبی شوند. داروهای مورد استفاده برای درمان فشار خون بالا و سایر بیماری های قلبی ممکن است اثرات ایزوکسوپرین را افزایش دهند. در این صورت نظارت ویژه لازم است.
داروهایی غیر از موارد گفته شده نیز ممکن است با ایزوکسوپرین تداخل داشته باشند یا بر وضعیت بیمار اثر بگذارند. قبل از مصرف هر گونه داروهای نسخه ای یا بدون نسخه از جمله ویتامین ها، مواد معدنی و محصولات گیاهی با پزشک خود صحبت کنید.

ایزوکسوپرین در بارداری

اقدامات احتیاطی

– مصرف ایزوکسوپرین در افرادی که بیماری پرکاری تیروئید، دیابت، اختلالات قلبی، مسمومیت بارداری، مشکلات ریوی، عفونت دستگاه تنفسی و یا خونریزی دارند می تواند باعث تشدید بیماری شود.

– در طول مدت مصرف این دارو باید فشار خون، میزان قند خون، غلظت خون، فعالیت رحم و ضربان قلب زنان باردار کنترل شود.

– هنگام رانندگی یا انجام سایر فعالیت های خطرناک احتیاط کنید، زیرا ایزوکسوپرین ممکن است باعث سرگیجه شود. در صورتی که پس از مصرف دارو دچار سرگیجه شدید، از این فعالیت ها خودداری کنید. همچنین برای جلوگیری از افتادن، از حالت نشسته یا دراز کشیده به آرامی بلند شوید.

– هرگونه بثورات یا ضربان قلب نامنظم آزاردهنده را به پزشک اطلاع دهید.

– پیش از مصرف ایزوکسوپرین در صورتی که به دارو حساسیت دارید، به دکتر اطلاع دهید.

– در صورت داشتن عارضه پزشکی خاص از جمله موارد زیر با پزشک مشورت کنید:

خونریزی شدید دارید

به تازگی زایمان کرده اید

این دارو نباید بلافاصله پس از زایمان یا در صورت داشتن اختلال خونریزی استفاده شود. در مورد سایر شرایط پزشکی که دارید با پزشک خود صحبت کنید.

ایزوکسوپرین در بارداری

خلاصه مطلب

با مصرف قرص ایزوکسوپرین می توان از زایمان زودرس که مشکلی شایع در دوران بارداری است، جلوگیری کرد. با توجه به اهمیت عوارض زایمان زودرس بر روی مادر و جنین، ایزوکسوپرین یکی از پر مصرف ترین داروی مورد استفاده در زنان باردار است، البته این دارو باید توسط پزشک تجویز شود.

موارد تجویز ایزوکسوپرین برای زنانی است که دچار انقباضات رحمی می شوند. زایمان زودرس افزون بر خطراتی که برای زنان باردار دارد، می تواند باعث سقط جنین شود.

3.3 3 رای
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 کامنت
بازخورد داخلی
مشاهده همه نظرات