آیا سونوگرافی برای جنین بی خطر است؟
سونوگرافی یکی از روش هایی است که در دوران بارداری برای بررسی وضعیت سلامت جنین، جفت و موارد مهم دیگر و تعیین جنسیت استفاده می شود.
اما همیشه برای مادران سوال است که آیا سونوگرافی در بارداری ایمن است و ضرری ندارد؟
چه تعداد سونوگرافی در حاملگی بی خطر است؟
به طور کلی آیا آزمایش های بارداری می تواند به جنین آسیب برساند؟
ما در این مطلب نظر کارشناسان را به شما توضیح می دهیم:
با اینکه بسیاری از زنان باردار نسبت به ایمنی سونوگرافی برای جنین در حال رشد خود نگران هستند. با این حال مطمئن باشید که بیشتر پژوهش ها نشان می دهد که استفاده محدود از سونوگرافی در دوران بارداری به جنین آسیب نمی رساند.
پیش از هر توضیحی باید ابتدا درباره اینکه سونوگرافی چگونه کار می کند، توضیحاتی دهیم تا درک ایمنی آن راحت تر باشد. سونوگرافی ها امواج صوتی را از طریق بدن می فرستند تا بافت ها و اندام های جنین را مشاهده کنند. آنها به ویژه برای مشاهده رشد جنین مفید هستند و می توانند ناهنجاری هایی را در رحم و همچنین برخی نقص های جنین را نمایان کنند.
در طی این روش که 15 تا 30 دقیقه طول می کشد، سونوگرافیست ژل را روی شکم می مالد. وی سپس از یک دستگاه مخصوص به نام مبدل استفاده می کند که امواج صوتی را منتشر می کند تا تصاویر جنین شما را روی صفحه نمایش نشان دهد.
آیا سونوگرافی برای جنین بی خطر است؟
بر اساس هر دو اداره غذا و داروی (FDA) و دانشكده زنان و زایمان و پزشكی (ACOG) ، هیچ مدرکی مبنی بر آسیب دیدن جنین از فراصوت وجود ندارد. در سونوگرافی از اشعه ایکس یا اشعه های پرتودرمانی استفاده نمی کنند. افزون بر این، هیچ ارتباطی بین سونوگرافی و نقص هنگام تولد، سرطان کودک یا مشکلات رشدی در زندگی بعد از تولد پیدا نشده است.
هیچ پاسخ روشنی برای این سوال که چه تعداد سونوگرافی در دوران بارداری ایمن است؛ وجود ندارد اما احتمال وجود خطر بسیار اندک است، بیشتر متخصصان موافق هستند که سونوگرافی های پزشکی لازم جای نگرانی ندارند.
آیا سونوگرافی های سه بعدی و چهار بعدی ایمن هستند؟
برخی پزشکان از سونوگرافی های سه بعدی 3D برای تهیه تصاویر جنین با جزئیات واضح و با کیفیت استفاده می کنند. سونوگرافی چهار بعدی 4D با قابلیت فیلمبرداری هستند که به شما امکان می دهد تصاویر متحرک جنین خود را در رحم مشاهده کنید. فواید زیادی برای این نوع آزمایش ها وجود دارد. برای نمونه، تصویربرداری با کیفیت بالا می تواند به پزشکان در تشخیص بهتر نقایص خاص کمک کند.
همانند سونوگرافی دو بعدی ، سونوگرافی های 3 بعدی و 4 بعدی ایمن هستند البته مادامی که توسط یک متخصص معتبر بر اساس توصیه پزشکی انجام شوند. دکتر هاكاكا می گوید ، والدین نباید از سونوگرافی سه بعدی یا 4D استفاده كنند تا از چهره ی جنین “ظاهر بهتری” داشته باشند. آنها همچنین باید از انجام سونوگرافی های پیشرفته فقط به خاطر اینکه تصاویر یادگاری از جنین خود داشته باشند، پرهیز کنند.
سونوگرافی فقط باید در صورت نیاز و با تجویز پزشک انجام شود و بهتر است که این کار با کمترین تعداد در بارداری انجام شود. سونوگرافی هایی که به صورت غیر قانونی فعالیت می کنند، ممکن است با استفاده از دستگاه هایی که ایمنی کافی را ندارند زمان زیادی را برای گرفتن تصویر از جنین صرف کنند که این ها می تواند برای جنین مضر باشد.
ترجمه : نفیسه اسلامبولچی
با سلام و احترام
من چندين جا مطالعه كردم كه سنوگرافي باعث كم وزن شدن جننين مي شود بدليل گرما سنو
همچنين مشكلاتي مثل اسم هم روي جنين دارد .اما اين همه مغايرت نظرات واقعا ادم رو گمراه ميكنه .شما يه جورايي كلا رد كردي كه جايي مشاهده نشده از مشكلات سنو .لطفا يه جواب دقيق بدهيد
صميمانه سپاسگزارم